Kamis, 26 Desember 2013

Pidato Perkawinan


 
ASSALAMU’ALAIKUM WR.WB

Alhamdulillahirobbil’aalamin wabihinasta’iina’alaaumuriddunya waddin washolatuwassalamu’ala saidiawalina wal-aakhirin wa’alaa alihi washohbihi ajma’iin.
qolawahutaala fil kitaabilkarim innakholaqnakum mindakarin wal-unsa waja’alnaakum suubauw wakobaila litaarofu ammaba’du
hadhorotu muhtaromin, poro ‘alim poro kiyai poro sesepuh pini sepuh ingkang tansyah kaulo taati patuahipun, dumateng bapak-bapak ibu-ibu ingkang tansah kaulo mulyaaken yang terhormat kepada ke-2 mempelai yang kami hormati.
pertama-tama sa’ derengipun kaulo matur, monggo kito muji syukur dumateng allah, biqoulina Alhamdulillah wa syukurillah dene punopo kito sekaliyan wonten saat meniko kito pikantok khormatipun allah kupinipun rahmat iman serto islam sehinggo saat meniko kito saget ber muajjahah- bertatap muka saperlu menghormati atas pernikahan ke-2 mempelai, semoga menjadi mawaddah wa rohmah fitdini waddunya khattal akhirat, amin allahuma amin.
kapeng kaleh ipun sholawat serta salam mugi kunjuk dumateng junjungan kita nabi Muhammad rasulullah SAW ingkang kito tenggo-tenggo safaatipun benjang ing dinten yaumul qiyamah, allah humma sholli’ala saidina Muhammad.
dumateng poro hadirin hadirhottansyah kaulo mulyaaken, kito wonten saat meniko sak perlu dereaken atas pernikahan ke-2 mempelai, mudah-mudahan pernikahan ke-2 mempelai dados pernikahan ingkang sakinah mawadda wa rohmah, ami allahumma amiiiinnnnnn.
kados dawoh dalem wonten ing ayat suci al-quran (wa min ayatihi kholaqokum minag wusikum ajwajan litaskkanuilaiha waja’alabainakum mawaddatan warah matan innafi dalika laayatin liqoumi yatafakkarun) artinipun: setengah sangkeng kekuasaanipun allah inggih meniko nitahaken siro kabeh pinten-pinten jejodohan, sepados siro kabeh sami tentrem lan allah SWT dadosaken antaranipun siro kabeh didadosaken mawaddah wa rohmah-cinta dan kasih saying
hadiri hadirhot yang kami hormati khususipu ke-2 mempelai kaulo pesen dumateng penganten jaler, kito nikah meniko ampun mandang baguse(ayune) lan ojo  mandang donyone,sebab ayune wadon meniko saget dadosaken kerusakan lan semanten ugi bondo saget dadesaken kelacutan, kados ngendikanipun rasulluah SAW ( latajauwa junnisaa likhusnihnna faasa khusnuhunna ‘iayur diyahunna wa la tajau wa juhunna liamwalihinna waasa amwa lihunna antud giya hunna walakin tajauwa juhunna aladinni) arine: ampun nikah siro kabeh marang wadon kerono ayune sebab ayune wadon meniko saget dadosaken kerusakan lan ojo nikah siro kabeh kerono bondone sebab bondo meniko saget dadosaken kelacutan, anangen nikaho siro kabeh kerono agamane
semanten atur kaulo mbok pile wonten kesalahaipun kaulo baek sangkeng kasaripun tembung kaulo utawi tindak tanduk kaulo ingkang boten prayugi dumateng panjenengan kito sedoyo kaulo sebagai insan biasa kaulo nyuwun agungipun pangapunten,
 wabillahitaufik walhidayah wal inayah wasssalamualaikum waroh matullah hiwabarokatuh

foto ku